Coach

Coach van GB-ziektepreventie

Elke situatie is uniek en vraagt daarom maatwerk van de coach.
Wij verzorgen dit graag. We hebben jarenlange ervaring en zorgen voor een passende interventie.
Wij zijn de coaches van GB-ziektepreventie, en wij helpen de gezondheid te verbeteren van u en uw organisatie.
Samen zorgen we er voor dat medewerkers en teams optimaal kunnen functioneren.

Wij stellen ons graag aan u voor:

Gretha Braakhekke, eigenaar en trainer/coach van GB-ziektepreventie

Investeren in jezelf is investeren in je toekomst en gezondheid.
Ik ben in 2010 gestart met mijn coachpraktijk, na een carrière als leidinggevende en coördinator in de zorg.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gedrag en gezondheid van mensen. Ik volgde meerdere coachopleidingen, trainingen en cursussen en heb me ontwikkeld tot een gespecialiseerde en gecertificeerde beroepscoach en psychosociaal therapeut.

Ik word vaak omschreven als:

  • betrokken en rustig
  • sterk analytisch en scherp
  • creatief en probleemoplossend
  • zorgvuldig en doelgericht

Ik richt mij op eigenaarschap, leiderschap en effectiviteit. Door mijn inlevingsvermogen en scherpe analyses voel ik snel aan wat er zich afspeelt en waar de kern van de oplossing ligt. Ik kan heel goed luisteren, fijntjes aanvoelen en helder terugkoppelen. Ik laat je in de spiegel kijken en dit kan soms confronterend zijn, maar het is altijd respectvol en helpend.

Mijn visie en eigen aanpak:

Jij bent uniek en verdient maatwerk! Daarom sluit ik aan bij wat jij nodig hebt.

Jouw verhaal met mij delen, en samen onderzoeken wat er van binnen is, dat alleen helpt je al. Door stil te staan, na te denken en te voelen. Nieuwsgierig en met aandacht. Zo wordt het helder in je hoofd en rustig in je lichaam.

Een compleet traject bestaat uit 3 fases: analyse, plan van aanpak, uitvoering. Deze structuur geeft overzicht en houvast.

  1. De analyse zorgt voor vertraging en verdieping. Dit is nodig om de kern van je situatie én van je oplossing te ontdekken. Vanuit een ander perspectief krijg je nieuwe inzichten en word jij je bewust van je kansen en mogelijkheden.
  2. En vervolgens wil je iets gaan doen met de verkregen inzichten. Samen maken we jouw plan van aanpak: een beetje uitdagend maar wel haalbaar en aantrekkelijk.
  3. Nu ga je met je voornemen aan de slag. Je voert je plan uit en oefent in jouw dagelijkse praktijk. Je probeert, je reflecteert en stelt je plan zo nodig bij.

Jouw ontwikkeling is een (leer)proces. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Ik ben in de buurt en support jou!

Ik heb mijn eigen unieke aanpak ontwikkeld waar ik al heel veel mensen mee heb kunnen helpen.

Wie ben jij?

Laten we kennismaken! Vertel me wie jij bent en wat jij wilt.
Dan kunnen we ontdekken of ik jou kan helpen.

Wil je eerst meer lezen over mij?
Of ga hier naar mijn LinkedIn profiel.


Ik werk samen met:

Rien Mook, businesscoach

Natuurlijk wil niemand ziek zijn, maar toch doen wij allemaal weleens dingen die niet goed zijn voor onze gezondheid. Soms weten we dat wel maar negeren we ons ‘slechte gedrag’, maar veel vaker zijn we ons er helemaal niet bewust van. Met het GB-Ziektepreventie programma leer je om die, vaak vanzelfsprekende gezondheid serieus te nemen en beter te bewaken. Je leert niet alleen veel, maar je wordt ook tot actie aangezet om gezond te kunnen blijven leven en werken.

Als coach richt ik mij vooral op het thema ‘Persoonlijk Leiderschap’. Kort gezegd gaat dat over de leiding nemen over jezelf. Over het heft in eigen handen nemen zodat je zeggenschap hebt en houdt over je eigen leven. Je persoonlijke gezondheid is daar misschien wel het belangrijkste onderdeel van omdat zelfs kleine problemen met je gezondheid je behoorlijk kunnen beperken in je doen en laten.

Als werknemer en werkgever heb je eenzelfde belang, ook op dit vlak: Gemotiveerd en gezond blijven en je ziektedagen tot een minimum beperken! Ik begeleid daarom met veel energie en plezier leidinggevenden om het proces van gezondheidsbevordering actief te stimuleren.


Irma Noteboom, coach, trainer en psychosociaal begeleider

Werknemer en werkgever hebben een gezamenlijk belang. En dat is dat de medewerker zich vitaal en gezond voelt, op de juiste plek in de organisatie.
Mijn werk is er op gericht de vitaliteit bij medewerkers te bevorderen, zowel werk als privégerelateerd. Want problemen thuis worden meegenomen naar het werk, en problemen op het werk worden meegenomen naar huis.

In mijn praktijk ben ik gericht op het welzijn van uw medewerker. Gaandeweg ben ik mij gaan specialiseren in herstel bij stress en burn-out, begeleiden naar gezonde relaties en het versterken van zelfvertrouwen. Mijn kracht ligt in het motiveren van medewerkers om gezonde keuzes voor zichzelf te maken en het ondersteunen van leidinggevenden bij (preventief) verzuim op hun afdeling.


Eline Ruinemans, coach

‘Ken u Zelve’, dat zeiden de oude Grieken al.

Vrij vertaald betekent het: ‘Zorg dat je weet wat je nodig hebt om je vitaal te voelen. Om je talent uit de verf te laten komen, en zo je bijdrage te leveren aan het grotere geheel’. Op deze manier begeleid ik verandering in organisaties, om werkgeluk en het samenspel onderling te verbeteren.

De samenwerking in het programma van GB Ziektepreventie ervaar ik als waardevol. Inzicht in je leefstijl en daar naar handelen, zorgt voor gezonde medewerkers, vitale teams en effectieve leiders. Het programma biedt inzicht en zet aan tot persoonlijke actie, op een positieve manier. Wie wil dat nu niet?
Ik ben Eline Ruinemans, ik ben coach en begeleid verandering in organisaties. Mijn pijlers zijn gastvrijheid, creativiteit en filosofie.


Wij werken samen aan gezondheid

Wij kunnen veel zelf maar ook niet altijd alles. Daarom werken we samen met deskundigen op het gebied van re-integratie en verzuim (zoals arbeidsdeskundigen en loopbaanbegeleiders), op gebied van mediation, voeding of bewegingsprogramma’s, risico-inventarisaties, werkplekonderzoeken of -aanpassingen.
Wij willen onze klanten optimaal ondersteunen om de gezondheid te verbeteren, verzuim te reduceren en de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.

Wil jij in contact komen met ons?
Stuur een e-mail naar info@gb-ziektepreventie.nl
Je kunt ook bellen naar 06-36532662. Spreek dan een bericht en telefoonnummer in.

Of neem hier contact op