De voordelen van online begeleiding

Er zijn veel voordelen aan online begeleiding. Bijvoorbeeld het schrijven over jezelf, je situatie en je behoefte. Schrijven helpt enorm om dichterbij de kern van je verhaal te komen. Je staat beter stil bij hoe het echt voor je is, je kiest bewuster voor woorden waardoor er rust en overzicht ontstaat. Lees hier verder wat de kracht van schrijven is.

Online begeleiding kan via verschillende middelen en kanalen. Online begeleiding is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Onderzoek wijst ook uit dat het even effectief kan zijn als reguliere begeleiding en door de lage drempel kan het bij vroegtijdig ingrijpen veel tijd, ongemak en kosten besparen. Daarom kan het ook heel goed ingezet worden om preventief aan de slag te gaan. Ik bied online begeleiding via e-learning, e-mail en (video)bellen. Deze vorm van ondersteuning kent heel veel voordelen en kan ook specifieke waarde toevoegen aan een regulier begeleidingstraject. Ik heb hiervoor de opleiding e-coaching gevolgd en afgerond bij het Europees opleidingsinstituut “De Baak”.

1.Toegankelijk

Via online kanalen is begeleiding voor vrijwel iedereen toegankelijk geworden. Voor wie aan huis is gebonden, niet naar een hulpverlener toe wil of veel waarde hecht aan privacy. Veel mensen ervaren een afspraak in de agenda als een extra druk en belasting. Dit kan zelfs herstel of re-integratie in de weg staan. Met online begeleiding kun je op elk gewenst moment contact opnemen. Of werken aan opdrachten wanneer het jou uitkomt.

2.Snel

Omdat je in je eigen vertrouwde omgeving bent en het beste moment voor jezelf kunt uitkiezen is het rendement van je inzet hoog. Er gaat geen kostbare tijd verloren (aan bijvoorbeeld reizen, wachten of omdat je je dag niet hebt) en zo kun je relatief snel tot de kern van de situatie en de oplossing komen. Omdat je sneller en frequenter contact hebt kun je met een online begeleidingstraject gemiddeld genomen veel sneller klaar zijn dan met een regulier traject.

3.Effectief

Bij reguliere begeleiding gaat veel informatie weer verloren. Je onthoudt slechts een klein deel van waarover gesproken is. Opschrijven wat er in je opkomt, schriftelijk een antwoord krijgen, teruglezen en aanvullen wat je nog te binnen schiet. Dat kan allemaal met online begeleiding. Het schrijven zelf werkt therapeutisch maar ook het (terug)lezen heeft een positief effect.
Bewaar daarom alle correspondentie en lees het regelmatig weer door.

4.Voordelig

De kosten voor online begeleiding liggen lager dan bij reguliere begeleiding. Je hoeft daarnaast ook geen reiskosten te maken. En de begeleiding zelf kost minder tijd omdat je heel effectief met jouw tijd om kunt gaan. Door dit alles wordt begeleiding, coaching en psychologische zorg voor veel mensen bereikbaar.

Hoe werkt online begeleiding

– Ons contact en het uitwisselen van informatie vindt plaats in een beveiligde online omgeving. Voor gesprekken kunnen we Microsoft Teams gebruiken of (video)bellen. Voor de e-learning en de schriftelijke uitwisseling gebruiken we gb-leren.nl
– Nadat je je inloggegevens van gb-leren.nl hebt ontvangen kun je op elk gewenst moment met je ontwikkeling aan de slag. Zelfstandig, met feedback of met intensievere begeleiding van je coach. Je kunt hier altijd inloggen en aan de slag met de opdrachten en oefeningen. Je kunt op jouw moment reacties (terug) lezen en schriftelijk contact opnemen.
– De frequentie van het contact met je coach hangt af van de afspraken die daar over zijn gemaakt, maar in vergelijking met face-to-face begeleiding ligt de frequentie vaak hoger.

Een online begeleidingstraject is laagdrempelig, kortdurend, krachtig en doelgericht. Jij bepaalt waar, wanneer, hoe vaak en hoe lang je wilt werken aan de opdrachten.

Is online begeleiding iets voor jou?

Wat wil je leren of waar wil je beter in worden?
Een online begeleidingstraject kan je heel goed helpen om jouw mogelijkheden weer helder te krijgen, weer in balans te komen, je gezondheid te verbeteren, je energieker en vitaler te voelen.

Wat wil je bereiken? We bespreken vooraf jouw behoefte en doel(en) en hoe je die het best kunt bereiken.

Je kunt ook bij mij terecht voor het re-integratieplan “Werkfit maken” van het UWV. Graag bij aanmelding aangeven dat je interesse hebt in dit traject.

Wat kost online begeleiding?

Een traject bestaat uit meerdere sessies. Elke sessie kan iets anders inhouden zoals:
– interactieve e-learning
– reflectie of schrijfopdrachten
– doelgerichte praktijkopdrachten
– oefeningen
– online dialoog

De kosten zijn afhankelijk van de afspraken die we over het traject maken.
Lees hier verder om een idee te krijgen van onze tarieven.

Wil je meer weten over de online mogelijkheden?
Stuur een e-mail naar info@gb-ziektepreventie.nl
Je kunt ook bellen naar 06-36532662. Spreek dan een bericht en telefoonnummer in.

Of neem hier contact op voor gratis en vrijblijvend advies