Hoe kun je duurzame inzetbaarheid stimuleren?

Geplaatst op

Hoe kun je als organisatie duurzame inzetbaarheid van medewerkers stimuleren?

duurzame inzetbaarheid stimuleren

1. Leren en ontwikkelen

Bied medewerkers de ruimte en de middelen om te leren en te ontwikkelen. Om stil te staan, vooruit te kijken en te veranderen. Zorg dat het leuk, uitdagend en interessant is. Maak daarbij ook gebruik van de kracht van het team. Plan regelmatig een werkoverleg zodat het team als geheel ook leert en ontwikkelt. Medewerkers leren ook van elkaar. En medewerkers kunnen elkaar ook daadwerkelijk ondersteunen. Op deze manier groeit zowel de medewerker als het team.

2. Autonomie voor medewerkers

Geef medewerkers zo veel mogelijk de kans om zelf te bepalen wat ze doen. Delegeer verantwoordelijkheden naar het team of naar medewerkers. Denk daarbij aan taken of flexibele werktijden. Maar ook aan hun eigen ontwikkelplan en toekomst. Door medewerkers bewust de verantwoordelijkheid en regie over hun werk en toekomst te geven kun je duurzame inzetbaarheid stimuleren.

3. In gesprek met medewerkers

De dialoog met medewerkers blijft het belangrijkste wapen. Zowel individueel als in teamverband. Een goed gesprek is van onschatbare waarde. Het is de manier om te signaleren wat er speelt en wat er nodig is. Het is de enige manier om er op tijd achter te komen. Een medewerker trekt vaak niet zelf aan de bel. Of het is al te laat. Door regelmatig in gesprek te zijn kun je dit voorkomen.

4. Maatwerk voor elke medewerker

Elke medewerker is anders. Maak daarom afspraken op maat. Bijvoorbeeld over werktijden of werkplek. Wanneer je er voor openstaat, dan is er zo veel meer mogelijk. Laat de medewerker zelf oplossingen voor zijn probleem aandragen en onderzoeken binnen het team wat er mogelijk is. Stimuleer medewerkers en teams om creatief te zijn en en in mogelijkheden te denken.

5. Betrek de medewerkers

Medewerkers kunnen op allerlei gebied een waardevolle bijdrage leveren. Ook als het gaat over de visie, missie en doelstelling van het team. Vaak willen medewerkers graag maar wordt hun input niet gevraagd of niet serieus meegenomen. Maar juist zij kennen het reilen en zeilen binnen de organisatie. Maak daar dankbaar gebruik van. Zo creëer je betrokken medewerkers. En met betrokkenheid ontstaat er passie en bevlogenheid. Het effect hiervan is voor medewerker en organisatie heel groot.

Ben je benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan nu contact op.

Contact

Terug naar het overzicht