Een echt goed gesprek voeren

Een echt goed gesprek voeren betekent dat je op het goede moment en de beste manier de juiste vraag stelt en de nodige punten aansnijdt. Een echt goed gesprek voer je omdat je er alles aan wilt doen om je medewerker gezond, gelukkig en energiek aan het werk te houden op de goede plek.  Lees verder over onze training communiceren voor leidinggevenden.

Voor wie is dit traject communiceren voor leidinggevenden

Als leidinggevende sta je de hele dag onder spanning. Je moet ondanks krapte op alle fronten je medewerkers faciliteren en ondersteunen en samen alle doelen halen. Je voelt de druk van boven, van onder, van binnen en van buiten. Je bent de hele dag brandjes aan het blussen en zaakjes aan het regelen. Door al jouw taken en verantwoordelijkheden schiet de echte persoonlijke aandacht voor je medewerkers er wel eens wat bij in. Je mist soms belangrijke signalen of de gelegenheid om ze tijdig op te pakken.

Je doet wel elke dag je best om, ondanks dat het druk is, zo vaak en zo goed mogelijk contact te hebben met jouw medewerkers. Maar is het goed genoeg denk je? Kun je zo voorkomen dat Pietje ook ziek wordt van het werk, dat Jantje gefrustreerd thuisblijft en je allerbeste Klaasje onverwacht een andere baan heeft gevonden?

Daarbij merk je dat jouw lontje soms wat kort is of dat je je medewerkers voorschrijft wat ze moeten doen. Maar dat is niet hoe je het graag zou willen! Je wilt je medewerkers de ruimte, het vertrouwen en de nodige ondersteuning bieden zodat zij zelf vanuit hun persoonlijkheid en eigen professionaliteit de juiste stappen zetten. Herken je dit? Dan is dit echt iets voor jou! communiceren voor leidinggevenden!

Meer bereiken met mensgerichte communicatie communicatietraining leidinggevenden

Met dit traject kun jij het tij keren. Door actief te luisteren en aan te sluiten bij de individuele medewerker maak je met elke medewerker een prettige en werkbare verbinding. Vanuit deze verbinding creëer je meerwaarde en zet je elke medewerker in z’n kracht. Je zult merken: dat wordt gewaardeerd en geeft veel positieve energie. En jij kunt dingen loslaten en krijgt ook weer tijd voor andere zaken.
Je leert structuur, kaders en richting aan te geven. Maar ook vertrouwen, ruimte en aandacht. Zo creëer jij de verandering die je graag wilt.
Je krijgt handvatten om effectief, mensgericht te communiceren waardoor de medewerker helemaal tot zijn recht komt. En jij ook jouw doelen behaalt. Mensgerichte communicatie is de sleutel tot succes! Je leert het met communicatietraining leidinggevenden.

Unieke methode communicatietraining leidinggevenden

Het eerste deel van dit traject bestaat uit de online training ‘een echt goed gesprek voeren’. Deze online training is uiterst effectief door een combinatie van een interactieve e-learning, persoonlijke gesprekken en leren in de praktijk.
Lees hier wat deze aanpak zo uniek maakt.
Door deze aanpak krijg je onmisbaar diepgaand inzicht en overzicht van je persoonlijke mogelijkheden om je interacties met medewerkers te verbeteren. Je creëert vanaf nu zelf de verandering die je graag wilt. Communiceren voor leidinggevenden

Met deze training leer je een waardevolle verbinding te maken met elke medewerker. Je leertpreventief verzuimgesprek voeren echt andere gesprekken te voeren maar op een manier die toch heel goed bij jou past.
Hierdoor gaat het je verrassend goed en gemakkelijk af en ga je in de praktijk snel resultaten zien.
En dat levert je niet alleen tijd, geld en energie op maar ook gezonde, energieke en
productieve medewerkers. Gegarandeerd.

 

De training ‘een echt goed gesprek voeren’ bestaat uit 3 fases Communiceren voor leidinggevenden

  1. Analyse: je gaat op onderzoek uit. Wat is de situatie? Wie ben jij, wat zijn jouw kwaliteiten en waarden?
    Wat is precies jouw behoefte en oplossing?
  2. Plan van aanpak: je maakt jouw persoonlijke plan en beschrijft de stappen die je wilt gaan zetten.
  3. Oefenen-reflecteren-bijstellen: je gaat aan de slag in de praktijk. Je gaat ervaren hoe en wat voor jou goed werkt.

omcmunicatietraining leidinggevenden

Dit online gedeelte van het traject bestaat uit een interactieve e-learning, 7 coachgesprekken en jouw DISC-analyse met uitgebreide rapportage. Je kunt op elk moment starten en de gemiddelde looptijd is 14-16 weken. ommunicatietraining leidinggevenden

Coaching “On the Job”

Na de afronding van het eerste online gedeelte ga je verder leren in de dagelijkse praktijk. Om je hierbij goed te kunnen ondersteunen kom ik je een aantal keren in de dagelijkse praktijk coachen. Afhankelijk van de behoefte spreek ik meestal 3 keer 2 uur in jouw werksituatie af en gemiddeld neemt dit deel van het traject 2-3 maanden in beslag.

Intervisie

Aansluitend is er nog de mogelijkheid om met behulp van begeleide intervisie het geleerde te borgen en je, samen met andere leidinggevenden, verder te ontwikkelen. Meestal begeleid ik de intervisiebijeenkomsten de eerste 4 keer. Daarna kunnen jullie zelfstandig verder gaan en de intervisiebijeenkomsten met elkaar vorm en inhoud geven.

Is dit complete traject precies wat je nodig hebt? Wil jij ook echt goede gesprekken voeren en mensgericht leidinggeven?
Stuur een e-mail naar info@gb-ziektepreventie.nl
Je kunt ook bellen naar 06-36532662.

Neem contact op voor advies