Teamdag organiseren

Wil je een teamdag organiseren en ben je op zoek naar een goed idee? Dit is ons idee van een effectieve dag.
Of heb je al een idee en nu op zoek naar een partij die jouw teamdag goed kan vormgeven?

Wij denken graag mee.
Stuur een e-mail naar info@gb-ziektepreventie.nl
je kunt ook bellen naar 06-36532662. Spreek dan een bericht en telefoonnummer in.

Of neem hier contact op voor gratis en vrijblijvend advies 

Teamdag organiseren, waarom?

Een teamdag organiseren kan bijzonder effectief zijn mits er voor een goede interventie wordt gekozen. En wij zijn van mening dat het heel belangrijk is om regelmatig met het team aan de slag te gaan. Even los van de dagelijkse activiteiten en verantwoordelijkheden samen werken aan vertrouwen, aan de onderlinge band en aan de teamdoelen, visie en plannen.
Een teamdag draagt op die manier bij aan de onderlinge relaties maar ook aan de effectiviteit en productiviteit van het team. En indirect draagt een teamdag bij aan het welzijn van de medewerkers waardoor verzuim en verloop kan worden voorkomen.

Teamdag organiseren, hoe?

Een teamdag organiseren vraagt een goede voorbereiding. In deze voorbereidende fase zullen we samen met jou een interventie kiezen die passend is bij het doel van de dag. Natuurlijk kun je ook kiezen voor ‘alleen een leuke dag’, maar je kunt ook het aangename met het nuttige combineren. In dat geval zorgen we er voor dat de interventie niet alleen leuk is om te doen maar dat er ondertussen ook ‘gewerkt’ gaat worden aan bijvoorbeeld de onderlinge relatie, of aan sfeer, taakinhoud of proces. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over visievorming en teamplannen maken. Of over het functioneren van het team, aan interpersoonlijke vaardigheden en samenwerking of over het oplossen van specifieke aandachtspunten binnen het team. Een teamdag organiseren begint met het doel van de teamdag. De rest kun je aan ons overlaten.

Lees hier hoe wij een effectieve interventie kiezen.

Na afloop van een teamdag

teamdag organiseren

We zorgen voor een goed programma en een leuke dag.
Maar nog veel belangrijker is het effect van de teamdag op de langere termijn.
Je kunt de medewerkers na afloop vragen wat de teamdag gebracht heeft en wat zij meenemen naar de dagelijkse praktijk. je kunt de uitkomsten en plannen van deze dag weer terug laten komen in het teamoverleg waardoor je de medewerkers herinnert aan de voornemens en de resultaten kunt borgen.

Wij nemen na een aantal weken weer even contact met je op. Wij willen graag horen of het doel is bereikt en wat er door deze dag is veranderd. Desgewenst plannen we een vervolgsessie.

Interesse in ons aanbod? Stuur een e-mail naar info@gb-ziektepreventie.nl
Je kunt ook bellen naar 06-36532662. Spreek dan een bericht en telefoonnummer in.

Of neem hier contact op voor gratis en vrijblijvend advies