Verzuim voorkomen

Geplaatst op

Verzuim voorkomen

In de strijd tegen ziekte en verzuim is het gesprek nog steeds je beste wapen!

Uit jaarlijkse cijfers blijkt dat het verzuimpercentage nog steeds stijgt. Het aantal ziekmeldingen neemt weliswaar af, maar de gemiddelde duur van het verzuim neemt toe. Vooral verzuim door psychische oorzaken neemt toe. Wat kun je als leidinggevende doen om verzuim te voorkomen?

Gesprek

Belangrijkste tip die ik je kan geven: ga met elkaar in gesprek! Bespreek verzuim met je medewerkers. Natuurlijk bespreek je een specifieke situatie met alleen de betreffende medewerker. Maar vergeet ook vooral de kracht van het team niet.
Om ziekte en verzuim op je afdeling te voorkomen heb je het hele team nodig.
Geef structureel aandacht aan het onderwerp “gezondheid”.
Gezondheidsbevordering zou in elk teamoverleg op de agenda moeten staan. Wat kunnen we verbeteren? Wat kunnen we doen om elkaar beter te ondersteunen? Als leidinggevende faciliteer je, maar laat de teamleden vooral zelf met ideeën komen.

In het individuele gesprek kun je inzoomen op wat je opmerkt, zonder er een oordeel over te hebben. Bespreek de feiten zoals ze zijn. Bijvoorbeeld het aantal verzuimmeldingen en verzuimdagen. Je medewerker weet nu dat de situatie jouw aandacht heeft. En dat de situatie bespreekbaar is.

Ga nooit in discussie over de klachten van de medewerker. Blijkbaar is er iets aan de hand waardoor je medewerker niet ‘gewoon’ zijn taken kan uitvoeren. Toon begrip en zoek samen naar oplossingen. Kun je iets voor je medewerker betekenen in deze situatie? Wat heeft de medewerker nodig om wel te komen werken? Is er iets wat de medewerker nog wel kan doen? Hoe kun je de situatie aanpassen zodat de medewerker betrokken blijft bij het werk en de collega’s?

Mogelijkheden

In slechts 10% van alle gevallen is een ziekmelding geheel werkgerelateerd. In alle andere gevallen spelen andere zaken (ook) een rol. Vaak speelt een verstoorde balans tussen werk en privé een belangrijke rol. Het is belangrijk om dit ook te bespreken met je medewerker. Vaak is de medewerker zich hier helemaal niet van bewust. Voor veel medewerkers die uit balans zijn is het een bijna logische stap om zich ziek te melden op het werk. Maar er zijn uiteraard andere mogelijkheden om de balans te herstellen. En daarbij hoeft het niet zo te zijn dat je als werkgever alleen voor de kosten van het verzuim opdraait. Misschien kan de medewerker ook gebruikmaken van een verlofregeling of vakantiedagen inzetten om de balans te herstellen.

Verzuim voorkomen

Het team zet je planmatig in om ziekte en verzuim te voorkomen. Samen zorg je ervoor dat het team gezond is. Als leidinggevende heb je de verantwoordelijkheid om het team te motiveren, faciliteren en stimuleren om gezond gedrag te vertonen.
Maar daar krijg je dan ook heel veel voor terug. Want investeren in gezondheidsbevordering loont!

Wil je weten hoe wij jouw team gezonder maken en verzuim voorkomen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op!

 

Terug naar het overzicht