Voordelen van online begeleiding

Geplaatst op

Voordelen van online begeleiding

Er zijn veel voordelen aan online begeleiding. Bijvoorbeeld het schrijven over jezelf, je klachten en je behoefte. Schrijven helpt enorm om dichterbij de kern van je verhaal te komen. Je staat beter stil bij hoe het echt voor je is, je kiest bewuster voor woorden waardoor er rust en overzicht ontstaat. Lees hier verder hoe schrijven als ’therapie’ werkt.

Online begeleiding kan via verschillende middelen en kanalen. Online begeleiding is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Onderzoek wijst ook uit dat het even effectief kan zijn als reguliere begeleiding en door de lage drempel kan het bij vroegtijdig ingrijpen veel tijd, leed en kosten besparen. Daarom kan het ook heel goed ingezet worden om preventief aan de slag te gaan.

Ik bied online begeleiding via e-learning, e-mail en (video)bellen. Deze vorm van ondersteuning kent heel veel voordelen en kan ook specifieke waarde toevoegen aan een regulier begeleidingstraject. Ik heb hiervoor de opleiding e-coaching gevolgd en afgerond bij het Europees opleidingsinstituut “De Baak”.

Toegankelijk

Via online kanalen is begeleiding voor vrijwel iedereen toegankelijk geworden. Voor wie aan huis is gebonden, niet naar een hulpverlener toe wil of veel waarde hecht aan privacy.

Veel mensen ervaren een afspraak in de agenda als een extra druk en belasting. Dit kan zelfs herstel of re-integratie in de weg staan. Met online begeleiding kun je op elk gewenst moment contact opnemen. Of werken aan opdrachten wanneer het jou uitkomt.

Snel

Omdat je in je eigen vertrouwde omgeving bent en het beste moment voor jezelf kunt uitkiezen is het rendement van je inzet hoog. Er gaat geen kostbare tijd verloren (aan bijvoorbeeld reizen, wachten of omdat je je dag niet hebt) en zo kun je relatief snel tot de kern van de problematiek en de oplossing komen. Omdat je sneller en frequenter contact hebt zul je met een online begeleidingstraject gemiddeld genomen veel sneller klaar zijn dan met reguliere gesprekken.

Effectief

Bij reguliere begeleiding gaat veel informatie weer verloren. Je onthoudt slechts een klein deel van waarover gesproken is.  Opschrijven wat er in je opkomt, schriftelijk een antwoord krijgen, teruglezen en aanvullen wat je nog te binnen schiet. Dat kan allemaal met online begeleiding. Het schrijven zelf werkt therapeutisch maar ook het (terug)lezen heeft een positief effect.
Bewaar daarom alle correspondentie en lees het regelmatig weer door.

Voordelig

De kosten voor online begeleiding liggen lager dan bij reguliere begeleiding. En je hoeft daarnaast ook geen reiskosten te maken. En de begeleiding zelf kost ook minder tijd omdat je heel effectief met jouw tijd om kunt gaan.
Door dit alles wordt begeleiding, coaching en psychologische zorg voor veel mensen bereikbaar.

Kortom: online begeleiding werkt krachtig, flexibel en snel

Hoe werkt online begeleiding

– Het uitwisselen van informatie vindt schriftelijk plaats in een beveiligde omgeving.
– Nadat je je inloggegevens hebt ontvangen kun je op elk gewenst moment schriftelijk contact opnemen. Je maakt opdrachten, doet oefeningen, reflecteert, geeft antwoorden op vragen. Je ontvangt antwoord, feedback en ondersteuning. Er is een intensieve interactie via email. We kunnen ook tussendoor telefonisch contact hebben.
– De frequentie van het contact hangt af van de afspraken die we hierover hebben gemaakt. In vergelijking met face-to-face begeleiding ligt de frequentie hoger.
– Een online begeleidingstraject is kortdurend, krachtig en doelgericht.
– Online begeleiding is laagdrempelig. Jij bepaalt waar, wanneer, hoe vaak en hoe lang je wilt werken aan de opdrachten.

Is deze online begeleiding iets voor jou?

Waar loop je tegenaan? Waar heb je hulp bij nodig?
Dit online begeleidingstraject kan jou helpen om jouw mogelijkheden weer helder te krijgen, weer in balans te komen, je gezondheid te verbeteren, je energieker en vitaler te voelen. We bespreken vooraf jouw behoefte en doel(en) van het traject en hoe je die kunt gaan bereiken.

Wat kost online begeleiding?

Een traject bestaat uit meerdere sessies. Elke sessie kan iets anders inhouden zoals:
– interactieve e-learning
– reflectie of schrijfopdrachten
– doelgerichte praktijkopdrachten
– oefeningen
– online dialoog

De kosten zijn afhankelijk van de afspraken die we maken. Hier kunt u alvast een idee krijgen van onze tarieven. Heeft u interesse in onze aanpak? Laat dan uw gegevens hieronder achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Terug naar het overzicht