Ziekteverzuimpreventie

Ziekteverzuimpreventie

Investeren in preventie is niet alleen belangrijk omdat u de bedrijfsdoelen wilt halen, succesvol en effectief wilt zijn. U wilt vooral ook goed voor uw mensen zorgen en voorkomen dat een medewerker vastloopt, uit onvrede vertrekt of dat er conflicten ontstaan. Dan kunt u 2 dingen doen: reageren als het u ‘overkomt’ of voor die tijd op zoek gaan naar potentiële risico’s en oplossingen.

Risicofactoren

Er zijn heel veel factoren die volgens een rapport van het RIVM  een belangrijke rol (gaan) spelen. De druk op het dagelijkse leven neemt toe, de leef- en werkomstandigheden zorgen voor stress, ongezond gedrag neemt toe, het aantal chronisch zieken neemt toe, de verzuim en zorglasten stijgen. Maar ook de AOW-leeftijd stijgt en de arbeidsmarkt verandert. Dit zijn slechts enkele ontwikkelingen die aandacht vragen (zie hier het rapport).

Al met al een behoorlijke opgave dus. En dat vraagt om een integrale benadering. We hebben een blog geschreven over onze visie en aanpak: begeleiding voor gezonde medewerkers

Ziekteverzuimpreventie in uw organisatie

Lees hier verder wat u kunt doen: ziekteverzuim voorkomen

Benieuwd naar onze oplossing voor uw situatie?
Stuur een e-mail naar info@gb-ziektepreventie.nl
U kunt ook bellen naar 06-36532662. Spreek dan een bericht en telefoonnummer in.

Of neem hier contact op voor gratis en vrijblijvend advies