Waarom werknemers uitvallen

Geplaatst op

Why?

Waarom werknemers uitvallen? Ieder mens heeft zijn eigen drijfveren. Persoonlijke redenen waarom iemand doet wat hij doet.

Voor een bedrijf geldt dat ook. Waarom bestaat het bedrijf?
Het is belangrijk dat de persoonlijke drijfveren van een werknemer niet in conflict zijn met de drijfveren van het bedrijf. Liefst zijn deze drijfveren hetzelfde of complementair aan elkaar. Dan is er sprake van een goed huwelijk.

Werken in teamverband vraagt aandacht voor de missie. Persoonlijke missies van de teamleden in combinatie met en in relatie tot de missie van het team. Zo ontstaat er een gedeelde missie, met veel draagvlak.

Het verbaast mij telkens weer dat er in veel teams weinig aandacht is voor de missie. Dat hier niet of nauwelijks openlijk over wordt gesproken. Over ‘The Why’ *. Het waarom van dit team. En het hoe.
Een gedeelde missie schept namelijk de noodzakelijke kaders en duidelijkheid waardoor teamleden hun rol kunnen pakken en taken kunnen uitvoeren met behoud van autonomie. En het schept een ijzersterke band. Het zorgt voor betrokkenheid en loyaliteit. Naar elkaar en naar de organisatie.

Waarom werknemers uitvallen

Voorkom dat werknemers uitvallen. Zorg dat je aansluit op elkaar. Zonder een gedeelde missie zullen medewerkers makkelijker vertrekken of afhaken.

Daarom begint onze aanpak altijd met The Why? Het waarom van de organisatie en het waarom van dit team.
Om te voorkomen dat werknemers uitvallen, en er voor te zorgen dat werknemers aangehaakt willen blijven.
Wil je meer weten over wie we zijn en wat we doen? Lees hier verder

Wij wensen iedereen een gezond 2020, met een aantal mooie, gedeelde missies!

*Start with Why, Simon Sinek

voorkom dat je werknemers uitvallen

Terug naar het overzicht