ontwikkeling van een team; uitvoeringsfase

Uitvoeringsfase

De ontwikkeling van een team is mede afhankelijk van het voorbeeld en de capaciteiten van de leidinggevende. Veel leidinggevende vragen zich af wat je wel en niet mag vragen over de gezondheid van de medewerker? Of over de privé-situatie.
En hoe gezond en energiek moet je zelf als leidinggevende zijn om een team te kunnen begeleiden naar gezonder gedrag?

Wij gaan samen met jou aan het werk. Hoe je gezondheid bespreekbaar kunt maken, gezond gedrag kunt stimuleren en medewerkers kunt motiveren en enthousiasmeren.

Wij zorgen ervoor dat je als leidinggevende dit proces met plezier en gemak kunt begeleiden. De uitvoeringsfase van het ontwikkelplan moet leuk, leerzaam en doelgericht zijn. Wij gaan voor meetbare resultaten.

De ontwikkeling van een team is een boeiend en dynamisch proces. Flexibiliteit, creativiteit en openheid van de leidinggevende is belangrijk. Wanneer jij het goede voorbeeld geeft zal het team je voorbeeld volgen.

In de uitvoeringsfase werken de teamleden zelfstandig (mbv e-learning) aan verschillende onderwerpen die een relatie hebben met gezondheid. Ondertussen helpen we jou deze onderwerpen te vertalen naar de werkplek. Zodat je ze met je team kunt bespreken, en verbeteringen kunt helpen initiëren en doorvoeren.

De uitvoeringsfase duurt 10 maanden. voor elke (5) module heb je 2 maanden de tijd.
Jij geeft aan wat je nodig hebt, wij geven aan wat nodig is.

Ga verder naar de afrondingsfase»